Hår, Man

Grooming och manlig skönhetsvård och groomingprodukter

Hårklippare

Grooming är ett begrepp som omfattar manlig skönhetsvård. Oavsett om ditt hår är rakt, vågigt eller kinky, lönar det sig att ha en egen uppsättning rakapparater och hårklippare. Tips på verktyg och metoder hur du blir stiligare och får din look att se ut mer som en manlig modell.

Se till att din klippare är utrustad med kam-tilläg så att du kan ha en större variation av stilar. Vissa hårklipppare och trimmers har också barberarsax och kammar.

Bra hårklippningsmaskiner klarar av att glida igenom alla hårtyper. Om du upplever problem så gå tillbaka till affären och byt.

Exempel på Groomingprodukter:

  • Skäggtrimmer och rakmaskiner som stylar ditt skägg som du vill ha det. En bra skäggtrimmer kan ge dig en tredagarsskägg eller att designa skägget.
  • Hårklippare – för att hjälpa till med hårfrisyren och klippa håret själv. Det finns modeller som har 180 grader roterande huvud för enkel åtkomst (Philips 180 grader Pro som kostar 599 kronor på elgiganten), Remington Hårklippare HC5880 som är extremt slagkraftig och hållbar och kan rengöras med vatten och ha r10 olika inställningar. En av de dyrare modellerna är Philips hårklippare HC9490 som har längdinställning från 0.5 mm men som inte kan rengöras med vatten,
  • Bodygroomer – används för att raka kroppen och har inställningar ifall du vill ansa eller en slät hud.