Hårtransplantation – är det något för dig?

Det finns mängder av myter kring hårtransplantationer och en av dessa är att det inte ser naturligt ut och att det handlar om manligt fåfänga. Tidigare metoder var ofta sämre och resultatet var ofta dockliknande och onaturligt hår som gav de som utförde ingreppet ett freaky utseende. Numera görs betydligt bättre och modernare hårtransplantationer och de vanligaste hårrestaurations metoderna  är strip och FUE.

Svensk eller utländsk klinik?

Det finns bra kliniker både i Sverige och utomlands men det finns också flera kliniker som har skrämmande resultat.
Det finns fortfarande kliniker som producerar mycket dåliga resultat och därför bör du kontrollera kliniken som du eventuellt ska anlita. En hårtransplantation kostar från 30 000 upp till 100 000 kronor.

En del kliniker transplanterar medvetet få hårsäckar så att kunderna måste återkomma. Se till att välja en klinik som transplanterar dina hårsäckar tätt så du inte behöver göra en kompletterande operation efter ett år. Det kan bli dyrt för dig. Det är inte ovanligt att man måste göra kompletterande transplantationer av håret allt eftersom håravfallet fortskrider. Du tappar inte det transplanterade håret (det transplanterade håret påverkas ej av DHT) däremot fortskrider ditt vanliga genetiska håravfall.

Tips!
För mer information om hårtransplantationer läs: hårtransplantationsguiden.se