Hockeyfrilla – det är mer än en livsstil

0

Hockeyfrillan eller hockeyfrisyr var stort i mitten på 80-talet och har fått oförtjänt dåligt rykte och många gör sig lustig över de som väljer den här frisyren. Det engelska namnet var mullet. Det är en frisyr som är kort på framsidan och sidorna och lång i nacken.

hockeyfrilla

Hockeyfrillan var populär i Sverige och ishockeykretsar som ikonen Jaromir Jagr. Den användes av rockstjärnor som Rod Stewart, David Bowie, Andy Mackay som är en av orginalmedelmmarna i Roxy Music, och Paul McCartney redan i början av 1970-talet. I Sverige körde Joey Tempest, Yngve Malmsten och Christer Sandelin med flera tunga hockeyfrillor.

Hockeyfrillan har festival “Mullet fest” i Australien.

Det går att gå tillbaka i historien och den första dokumenterade hockeyfrillan dateras redan till 500-talet då historieskrivaren Prokopius skrev om unga män med kort lugg och långt hår i nacken. I romarriket gick frisyren under namnet “hunnerstil”.

Frisyren beskrevs av Beastie Boys i sin låt från 1994 “Mullet Head“. Om du ser på Live Aid galan som var ett år senare så får du ett tidsdokument när hockeyfrillan stod på höjden av sin absoluta popularitet med mängder av artister som Bob Geldoff, Bono och Edge i U2, Phil Collins, Nik Kershaw, Kenny Loggins, Paul Young, The Hooters, REO Speedwagon, Mark Knopfler i Dire Straits – alla hade de vackra hockeyfrillor.

Share.

About Author

Leave A Reply