Korta frisyrer – tips för dig som vill ha kort hår

0
Kort hår

Kort hår

Under senare år har korta frisyrer blivit alltmer vanligt och det är många som valt varianter på bobby-klippning de senaste åren. Du behöver inte ha någon gammal frisyr utan du kan inspireras av alla kändisar som klippt håret kort. Det finns flera olika varianter från klassisk bob till assymetrisk bob-frisyr á la Victoria Beckham och vågiga korta frisyrer och varianter som vi sett hos Taylor Swift.

Redan 2014 var Petra Marklund en stilikon som ledare för Allsång på Skansen och nu något år senare har väldigt många, inte minst inom medelåldern, hakat på trenden och skaffade sig liknande frisyrer. Hos frisörerna har det varit många som önskat sig korta frisyrer a la Petra.

Om ditt hår är vågigt är snittet mer mångsidigt och du kan klippas både rakt eller naturligt. Fråga din stylist så att du behåller de trubbiga linjerna när hen klipper dig och se till att behålla längden i luggen.

Vill du skapa någon förändring till din gamla tråkiga frisyr? Testa skiktade frisyrer för ditt korta hår. De skiktade layered-stilarna  är alltid mycket populära och ger liv och volymkänsla till ditt hår.

korta frisyrer

Sexiga korta hårfrisyrer

Jag hittade den här sidan “6 sexy short hairtstyles” med olika bob frisyrer, knutar och pixie där man har klippt i olika lager och sprayat i rötterna. Om du är intresserad av att få håret skuren i en pixie frisyr finns det flera faktorer som du måste ta hänsyn till innan du blir klippt och stylad.

Välj vilken stil som du vill ha först. Det finns flera olika stilar av pixie klippningar. Det finns de vanliga korta pixie klippningar, hackiga stilar, lurviga stilar, och även pojk inspirerade stilar. Ingen stil är perfekt för alla, och ingen stil tilltalar alla. Du bör titta runt på några bilder för att avgöra vilken stil du är mest intresserad av innan du går för att få den verkliga snittet. Prata med din stylist för att få hens professionella åsikt om hur frisyren kommer passa dig.

kort hårfrisyr

Länk: De 40 bästa hårfrisyrerna 2015

Korta frisyrer för kvinnor – är tydligen fortfarande kontroversiellt

Bob frisyrerna hos kvinnor slog igenom på 1920-talet i samband med kvinnors frigörelse och det är en modern stil som många kvinnor skaffade sig.
På den tiden gjorde de halvlockar runt huvudet och håret “shinglades”.

Korta frisyrer – ett politiskt ställningstagande som ligger rätt i tiden

För många kvinnor, är kort hår en politisk markering  som patriarkatet skyr. Genom en kort frisyr gör man ett medvetet val att visa att sexuell uppmärksamhet inte är den högsta prioriteten vilket Laurie Penn skriver i  en artikel i New Statesman. Det finns rätt många som inte uppskattar korta frisyrer…här är ett kritiskt mot inlägg som fått massiv viral spridning i sociala medier.

Share.

About Author

Leave A Reply