Hår

Löshår – Tips för dig som funderar att köpa löshår!

löshårLöshår finns av olika kvalité och pris för alla plånböcker. Dessutom finns det olika stilar och färger så det kan vara en utmaning att hitta ett löshår som passar just dig och din personlighet.

Varför skaffar man löshår?
Syftet kan vara att man är tunnhårig och man vill ha tjockare hår men det är också vanligt att man vill förlänga håret eller helt enkelt bara göra håret lite roligare. Skillnaden mellan en peruk och löshår är att peruken används för hela huvudet.

Du behöver sköta håret så att det håller i flera månader och det finns special schampon och balsam så att det håller längre.

Den stylist som arbetar med dina förlängningar är nästan lika viktigt som själva håret. Erfarenhet av förlängningar är ett måste (eftersom du kan få ditt hår skadat när man tar bort det eller sätter fast det).

Löshår  kan ge stress på dina hårrötter, så du måste matcha ditt hårs densitet för att undvika extra spänning på ditt naturliga hår. Om du har fint hår, välja förlängningar av en ljusare densitet. Ju tjockare hår du har desto tätare kan du använda. Placeringen av håret är också viktigt och löshåret säkras där håret är som starkast.

Vad är skillnaden mellan löshår och hair extensions?
Det är ingen faktiskt ingen skillnad mellan löshår och hair extensions  – det engelska uttrycket är hair extensions. På vår specialsektion om hair extensions har vi samlat mer information vad du behöver tänka på. Läs mer om hair extensions

Priset för löshår

Priset varierar kraftigt mellan olika löshår och hårförlängningar. Du kan hitta syntetiska hårförlängningar för under 500 kronor medan högre kvalitet kan kosta flera tusen kronor. De dyrare löshåren består av äkta människohår, som kan stylas med varma verktyg och färgat precis som ditt egna hår.

Syntetiskt hår går inte att färga eller styla och inte heller att mixa med dina egna flätor men de är billiga och det kan vara kul att testa en ny stil.