Moderna metoder för att behandla manligt håravfall

0

manligt-harvfall-rekt

Håravfall (Alopecia) kan hanteras på olika sätt, beroende på vilken typ av håravfall det handlar om och hur pass omfattande problemet är. Under senare år har det dykt upp en mängd olika typer av behandlingar som du kan välja mellan. Läs mer om de 7 mest effektiva behandlingarna för manligt håravfall!

Alopecia androgen behandlas effektivast med hårtransplantationer men det finns även godkända mediciner som gett resultat.

1. En av de mest effektiva behandlingarna är hårtransplantation med FUE  där man omfördelar hårsäckar från baksidan av huvudet eller håret och placerar dem på de ställen som är störst behov av hår (metoden använder minigrafts och implantat).

2. Medicinsk behandling av håravfall handlar i princip om 2 olika mediciner mot håravfall som blivit godkända av amerikanske läkemedelsverket och även säljs på apoteket. Dessa är Rogain (innehåller Minoxidil) samt Propecia (innehpller finasterid). Andra medcinska behandlingar som nämns som jag är mer osäker kring är tretinoin, exogent östrogen, spironolakton och anti-androgener. Och som med alla medicinska behandlingar kan dosen variera beroende på kön och ålder.

3.  Telogen effluvium är ett håravfall som är vanligt bland kvinnor och som kan behandlas.

4. Cicatricial alopeci behandlas genom användning av hydroxyklorokin och immunomodulators (t.ex. takrolimus och pimekrolimus), intralesional injektioner av triamcinolon, mykofenolatmofetil, ciklosporin, och isotretinoin.

5. När håravfall är omfattande, kan peruker bäras eller också hårpulver eller hårconceler.

6. Amerikanska läkemedelsverket har även godkänt olika typer av laser maskiner – men det godkännandet handlar mest om att materialet inte är skadligt och det är långt ifrån vetenskapligt bevisat att laser är effektivt och att det verkligen hjälper mot håravfall.

7. En ny behandlingsform för att motverka håravfall är PRP-behandling, Även denna typ av behandling är godkänt av amerikanska läkemedelsverket.

PRP-behandling

Share.

About Author

Comments are closed.