Tips för dig som vill hitta en bra plattång

0

Det finns otaliga modeller av plattångar på marknaden så vi har försökt att skriva ner några saker som vi tycker en bra plattång bör ha:

Kvalitetsplattor: Dessa kan göras med blank keramik, jonisk turmalin eller snabb uppvärmning titan. Plattorna är bland de viktigaste delarna om du inte vill ha skadat hår på lång sikt. Keramik är det huvudsakliga materialet som används i nästan alla toppkvalitets tänger tack vare att materialet ger släta plattor, bra värme och är säkert. Turmalin anses vara de säkraste tack vare försiktig uppvärmning och extra snabb uträtning vilket minskar mängden värme du använder till ditt hår, vilket minskar skadorna. Titan förespråkas ofta av frisörer och salong proffs på grund av dess höga temperaturer vilket innebär att materialet är väldigt bra  bra för besvärliga hårtyper. Alla tre av dessa material fungerar bra och de behåller fukten och neutraliserar frizzet vilket skapar en balans som kommer att gör håret smidigt och levande.

Variabel värme: En värmeinställning som du kan anpassa efter din hårtyp är viktigt i en plattång och absolut nödvändigt för alla hårtyper. Temperaturen varierar om ditt hår är tjockt och lockigt eller rakt, så att använda den rätta värmen är viktigt så du undviker att bränna håret med för mycket värme – eller inte kunna styla alls med inte tillräckligt med värme.

Funktioner: En vridbar sladd är mycket bekvämt när du stylar håret eftersom de är konstruerade för att rotera när plattången gör, vilket innebär att det aldrig kommer att trassla sladden. En ergonomisk design som ger ett bekvämt grepp och bra grepp är ocså viktigt.

Omfattande garanti: Det är starkt rekommenderat att få den längsta garantin möjligt. Om en plattång är av hög kvalitet ger tillverkaren en omfattande garanti ofta mer än ett år. Jag köpte en plattång på Nettonet som gick sönder efter 2 år och Nettonet hävdade att garantin hade gått ut. Efter att ha hotat med konsumentverket eftersom de marknadsförde att produkten hade 5-års garantin som gav de efter och gav mig en ny plattång.

Håll dessa tips i åtanke och du hittar säkert den perfekta plattången för dig!

Share.

About Author

Leave A Reply