Tunnare hår – får håret att växa fortare och slippa hårproblem!

Tunt hår och ingen volym? Börjar ditt hår bli tunt och behöver revitaliseras? tunnare_har

Tunt hår innebär att man har finare och oftare färre hårstrån och det kan ibland få dig att känna dig osynlig. Det är vanligt att hårstråna är frissiga och ömtåliga men att man har tunnare hår innebär inte samma sak som att drabbas av håravfall. Hur ditt hår ser ut och hur det växer beror till stor del på dina gener. Om du drabbats av håravfall så kan det finnas mängder av orsaker som stress, psykisk trauma – men för män så är det absolut vanligaste genetiskt håravfall.

Det finns en mängd långsiktiga lösningar att få tillbaka hår som hårtransplantationer, serum och medicinska behandlingar som minoxidil och propecia. Propecia kan bara användas av män och det finns bieffekter som man kan drabbas av.

Det finns även mekaniska metoder som massageborstar och laserbehandlingar där man försöker öka blodcirkulationen och förbättra hårbotten.

Hur snabbt växer håret?

Hår växer inte snabbt och hårväxten varierar från person till person men det är vanligt att håret blir tunnare med tiden. I traditionell litteratur brukar man säga att håret växer i olika faser. Du kan också drabbas av tunnare hår vid graviditet eller i samband med klimakteriet. Håret växer inte snabbare för att du klipper dig, eftersom hastigheten bestäms av hårsäcken, men det finns en del andra metoder att som ger illusionen att få ditt hår att se tjockare ut. Men oavsett vilken behandling man väljer tar det lång tid från behandling till att man ser resultatet.

Att ha en hälsosam livsstil

Till viss del påverkas håret av din livsstil och att äta hälsosamt, röra sig och stressa mindre är några livsstilsfaktorer som kan påverka ditt hår positivt. Men att tro att du kan få ett längre hår genom vitaminer, schamponera ofta eller att lägga en hårmask är väldigt tveksamma metoder från ett vetenskapligt perspektiv.

Dölja håravfallet med keps?

Det är inte ovanligt att många försöker dölja sitt hår med olika typer av hårbonader och kepsar och många speciellt män väljer att raka av sig håret. Om du fortfarande har hår bör du använda produkter som ger volym.

Trots alla marknadsföringskampanjer på produkter som säger sig göra att du får hårtillväxt finns det idag bara 2 olika ämnen som är kliniskt bevisade att förbättra hårtillväxten och det är minoxidil och finasteride och de används för att behandla androgenic alopecia och andra former av håravfall. Finasteride kan inte användas av kvinnor eftersom det är ett medel som främst påverkar prostatan. När dessa medel slutar att användas minskar tillväxten. Utöver mediciner går det även att göra en hårtransplantation.

Färgning av håret kan ge en illusion om tjockt hår

Om du färgar håret eller gör slingar är det möjligt att ge en illusion av att håret är tjockare. Tänk på att håravfall syns tydligare om du har mörkt hår.

Metoder att använda om du har tunt hår!

Håravfallet kan variera från person till person och om du inte har fått ett större håravfall finns det en del knep att använda. Du kan klippa dig kortare och säga till frisören att klippa så att man får illusionen av olika lager. Kortare hår ser mer hälsosamt ut och mer volym eftersom håret inte trycks ner av håret.

Shampoo som du använder kan spela roll för hur hur mycket volym ditt hår ser ut att ha och det finns speciella volymshampoon utan sulfater. Du kan också använda volym mouse. Om du har begynnnade flint så kan du använda en hårcounciler eller hårfibrer för att dölja flinten. Det finns mängder av märken att välja med som Keanique instant FX och de finns i olika sorters färger så att det ska passa just ditt hår.

  • Undvik att duscha i ångvatten
    Varmt vatten leder till torrt, sprött hår vilket ökar risken att du tappar håret. Det bästa är att duscha kallt.
  • Föna håret
    Föna håret upp och ner så skapar du mer volym
  • Kamma med rundborste
    Med hjälp av en rundborste kan du borsta upp håret i motsatt riktning mot hur det faller naturligt – borsta håret som ligger på höger sida av huvudet mot vänster, och tvärtom. Skydda håret från skador genom att använda en naturlig rundborste. Metallborstar alstrar ofta mycket värme vilket kan vara särskilt tufft för tunna och ömtåliga hår,