Mässor

Världens främsta mässa på svart afrohår

Nu är det snart dags för Bronner Bros International Hair Show i Atlanta vilket ibland kallas för världens främsta mässa för svart afrohår och det är här allt händer.. Det är världens främsta show på afro hår och är den ledande rösten när det gäller svart hår och spännande styling.

Afro hår är  skört och skadas lätt och mer än hälften av alla kvinnor kommer att lida av hårtunnhet men det finns mycket som man kan göra för att förbättra håret enligt en artikel i Science Daily.

  • Tvätta håret bara en gång i veckan
  • Använd conditioner varje gång du tvättar ditt hår
  • Gör en olje behandling varannan månad
  • Använd skyddsprodukter mot värme innan håret stylas för att skydda håret
  • Fläta inte håret för hårt eftersom du riskerar att skada hårsäckarna

Främsta anledningen med den här mässan är att visa nya produkter och relaxer (som ofta görs på natriumhydroxid som är mycket skadlig för huden) i överflöd – hårmarknaden är en mycket lukrativ marknad  då svart hår är komplicerat och många vill förändra håret. Andra produkter som visas är hårförlängningar (hair weave) och extensions för att skapa volym från företag som Extensions plus i LA.

På mässan som pågår i 3 dagar har de hårtävlingar för stylister där segraren får 20 000 dollar och som lockar tävlande stylister som Jason Griggrs och andra kända stylister. Tidigare tävlingar har haft tävlande som Tanya Crummel, Kevin Kirk, Derek J. och Freddie och bland domarna finns  stylister som  Sammy Jones och legendaren Patrick Antonio Bradley.

Augusti

Home